BIOGRAFI

Lydiah Wairimu – Gospelsangerinde

Lydiah optræder med eget gospelkor eller solo med pianist. Hun laver workshops, underviser kor, laver firmaevents og solooptrædener ved bryllupper og forskellige andre begivenheder rundt i landet. Hvert andet år optræder hun med Lemvig Gospelkor som opvarmning for Oslo Gospel Choir til de store julekoncerter i Lemvig. I mange år lavede hun en uges sommerkurser i gospelsang på Vestjyllands Højskole i Ringkøbing. Desuden ledte hun flere år i træk gospelworkshop for skandinaviske deltagere i Alanya, Tyrkiet.

Hun bliver beskrevet som “den lille kvinde med den store stemme”. Hendes måde at synge på er energisk og dynamisk – med stor variation. Hendes optræden er varm og medrivende.

Lydiah er født i Nairobi, Kenya 14. maj 1974. Hun er uddannet på musikkonservatoriet i Nairobi. I 1997 flyttede hun til Danmark og bor i dag i Silkeborg med sine fire børn.

Gospelkor Undervisning

1999-2020
Korledelse i AOF i Brande, AOF i Herning, i Ringkøbing, i Skanderborg, AOF i Ølgod, FOF i Herning, pigekor i Sunds Kirke, Herning, CVU Vita Holstebro, LOF i Holstebro, VUC i Holstebro, Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro og pigekor i Mejdal Kirke i Holstebro, Vildbjerg Gospelkor, Haderup-Karup Gospelkor i Haderup-Karup, Lemvig Gospelkor i Lemvig, Klitmøller Gospelkor i Thisted, Neema Gospelkor i Tistrup v. Varde, Kvaglund Kirke Gospelkor i Esbjerg, Gospel for fun i Faurholt, Meraki Gospel Choir.

Koncerter og Andre Optrædener

2013

TV optagelser med alle kor til en DVD                                                                               Pinse optræden til Sommersang i Mariehaven

2012

Udover rekord mange koncerter og solooptrædener er der flere og flere team-buildings / firmaevents rundt i landet

2011
Korleder ved Norbusang festival i Horsens og Sommeroase ved Odder.

2010
En stor koncert “Mit Afrika” i Holstebro Musikteater – med et kæmpekor, orkester og dansegruppen Utamaduni.

2009
Jubilæumskoncert i Skjern – Lydiah fejrede 10 år som korleder.

2008
Flere koncerter med det slovakiske Lucenec band, jyske gospelkor og gæstende dirigent.

2007
En stor gospelkoncert i Holstebro Musikteater med Danmarks største gospelkor, som bestod af ca. 200 medlemmer af Lydiahs jyske kor samt 6-mands band og gæstende dirigent.

2006
Lydiah og Lemvig Gospelkor medvirker i musikgudstjeneste i Thyborøn Kirke hvor Dronningen deltager.

2006-2008
Udover koncerter med sine store gospelkor optrådte Lydiah rundt i landet med et mindre koncertkor Love’n’Hope Singers.

2005
Deltager i “Scenen er din” på TV 2, hvor hun sang “All Night Long”, vandt og kom til delfinale, hvor hun sang “Feel”. Sammen med His4Tune medvirker hun på DK4s musikprogram med TV-vært Georg Julin. Igen en koncertturné i Slovakiet, denne gang med en ny vokalgruppe Gospelation.

2004
Indspilning af CD Blessed Be The Lord med vokalgruppen His4Tune samt en sommerturné i Slovakiet.

2003
Første koncerter med vokalgruppen His4Tune rundt i Danmark samt koncertturné i Slovakiet og en koncert i Prag. En enkelt gæsteoptræden med Basix på Torvet i Herning.

2002-2004
Lydiah er hovedperson ved Kulturperlens store open air gospelaften i Holstebro i Lystanlægget – hver gang med et stort workshopkor, band og gæstende kor og solister.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/d/b/c/lydiah.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/d/b/c/lydiah.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853